Pelletkachel kopen Zwartsluis

Vergelijk installateurs pelletketels Zwartsluis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwartsluis kopen opent nieuwe deuren om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website doorzoek jij accurate informatie die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 8064

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere aspecten. Je kunt denken aan: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwartsluis zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de PE Nova water+ van het merk WodtkeOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zwartewaterlandgebruikt 3080 kWh stroom en stookt 3080 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zwartsluis vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel woningeigenaren overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Zwartsluis waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zwartsluis

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en prijstechnisch interessante keuze: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in zwartsluis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd zal worden. Veel experts focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen ten aanzien van jouw woning. Denk aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als de kleur en de grootte hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Zwartsluis. Let op referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zwartsluis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Zwartsluis?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €650 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • DALIA AIR (6 S1) (Red), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Anna / Aurora / Julie 8 (Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Inserto Zeus V (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Zwartsluis. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8064.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!