Pelletkachel kopen Wernhout

Vergelijk installateurs pelletketels Wernhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wernhout kopen maakt het mogelijk om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt velerlei type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via pelletkachelrevolutie.nl check jij handige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 4884

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4884
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wernhout zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de I-Dea2 Quadra van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zundertverbruikt 3630 kWh stroom en 3630 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Wernhout vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wernhout waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Wernhout

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en besparende optie: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wernhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en eventuele offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u diverse vragen ten aanzien van jouw woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of juist een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en de grootte zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga in zee met een professionele installateur in Wernhout. Kijk naar reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wernhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Wernhout?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen €400 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Cedrus LP9/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M9 Nadia / Erika / Petra / Silvia (EvaCalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • IDROPELLBOX 30 (EdilKamin), vermogen 27 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wernhout. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4881, 4884.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!