Pelletkachel kopen Rijsbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Rijsbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijsbergen kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden tal van installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze website check je handige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 4891

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4891
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijsbergen geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Meissa 22 van het merk PasqualicchioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zundertgebruikt 3630 kWh stroom en 3630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Rijsbergen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer consumenten gaan voor een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Rijsbergen waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rijsbergen

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieuvriendelijke en besparende oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in rijsbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie specificaties en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen met betrekking tot je woning. Voorbeelden zijn het type woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Rijsbergen. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rijsbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Rijsbergen?

Recent kun je gebruik maken van meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet mis. Het exacte bedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €800 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Point2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Marcus 16,5 kW (EvaCalor), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Good 6 (Efiamma), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Rijsbergen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4890, 4891.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!