Pelletkachel kopen Achtmaal

Vergelijk installateurs pelletketels Achtmaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Achtmaal kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind je toepasbare raadgeving die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4885

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verscheidene facetten. Onder andere: soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4885
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Achtmaal iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Corridor SUBTILE.8C-AWAR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zundertconsumeert 3630 kWh stroom en 3630 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Achtmaal vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel mensen denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Achtmaal waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Achtmaal

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Deze installatie zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in achtmaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie de productinfo en misschien de offerte toegezonden kan worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen ten aanzien van het woonobject. Belangrijk zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga in zee met een uitstekende installateur in Achtmaal. Bekijk de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Achtmaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Achtmaal?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €700 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Layma (Italiana Camini), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.
 • Giove 16,5 kW (EvaCalor), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Milla H 12 (EdilKamin), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Achtmaal. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4885.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!