Pelletkachel kopen Haarlemmerliede

Vergelijk installateurs pelletketels Haarlemmerliede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haarlemmerliede kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van deze pagina check jij praktische details die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 2065

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse variabelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2065
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haarlemmerliede zeker een goede optie. Dat kan zijn de EGO HYDROMATIC 12 van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoudeverbruikt 3360 kWh stroom plus 3360 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €169,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Haarlemmerliede vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Haarlemmerliede waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Haarlemmerliede

Een krachtige en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en besparende installatie: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in haarlemmerliede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen een aantal vragen inzake je woonobject. U kunt denken aan de grootte van het huis de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als het gewenste model en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Haarlemmerliede. Check de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haarlemmerliede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Haarlemmerliede?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €800 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Scirocco 100 EVO (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • RONDO³ 6.5 (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Topfire 70 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Haarlemmerliede. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2065.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!