Pelletkachel kopen Helvoirt

Vergelijk installateurs pelletketels Helvoirt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Helvoirt kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker ontdek je toepasbare toelichtingen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 5268

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verschillende zaken. Belangrijk zijn: type woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5268
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Helvoirt wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Crystal 10 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Haarengebruikt 3680 kWh stroom en stookt 3680 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €194,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Helvoirt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Helvoirt waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Helvoirt

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model zorgt voor een CV toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in helvoirt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen omtrent je woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of liever een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en kies voor een goed bekendstaande installateur in Helvoirt. Kijk naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Helvoirt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Helvoirt?

Recent kun je gebruik maken van allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat toe te passen is ligt tussen de €600 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Lyra 6 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Angela SP (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • ESRC 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Helvoirt. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5268.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!