Pelletkachel kopen Esch

Vergelijk installateurs pelletketels Esch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Esch kopen biedt jou de kans om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze pagina bekijk je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5296

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. Je kunt denken aan: type huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5296
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Esch wellicht iets voor jou. Denk aan de LOOP AIR van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €550
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Haarengebruikt 3680 kWh stroom en 3680 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Esch vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de consumenten denken na over een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Esch waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Esch

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en besparende mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in esch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen relevante vragen ten aanzien van je woning. U kunt denken aan het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het gewenste model en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en selecteer een geschikte installateur in Esch. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Esch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Esch?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €550 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Foghet EVO Aria P 9,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.
 • GIUSY PLUS EVO (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • BM 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Esch. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5296.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!