Pelletkachel kopen Liempde

Vergelijk installateurs pelletketels Liempde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Liempde kopen maakt het mogelijk om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn tal van installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze pagina ontdek je waardevolle aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 5298

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels specifieke aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5298
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Liempde misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Musa Comfort Air 2.0 van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Boxtelverbruikt 3120 kWh stroom en 3120 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Liempde vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Hollanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Liempde waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Liempde

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in liempde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen m.b.t. jouw woonobject. Onder andere de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook facetten als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Liempde. Kijk naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Liempde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Liempde?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €950 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • RFE Aria P 6,5 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Comfort Plus Crystal (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • ES 8 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Liempde. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5298.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!