Pelletkachel kopen Borgsweer

Vergelijk installateurs pelletketels Borgsweer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Borgsweer kopen is bij uitstek geschikt om het huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt velerlei kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker tref je handige informatie die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 9949

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9949
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Borgsweer een uitstekende optie. Denk aan de SUITE AIR UP van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Delfzijlgebruikt 2630 kWh stroom plus 2630 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €159,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Borgsweer vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat mensen denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Borgsweer waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Borgsweer

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en kostenbesparende oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per installatie.

pelletkachel installateurs in borgsweer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen diverse vragen inzake jouw woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies een uitstekende installateur in Borgsweer. Houd rekening met reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Borgsweer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Borgsweer?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €700 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • GRECALE IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • ARKO LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Borgsweer. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9949.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!