Pelletkachel kopen Termunterzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Termunterzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Termunterzijl kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze vergelijker ontdek jij actuele aanbevelingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 9948

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9948
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Termunterzijl een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de SPCT 7,5 – Greta van het merk EvaCalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Delfzijlverbruikt 2630 kWh stroom en stookt 2630 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €159,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Termunterzijl vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Termunterzijl waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Termunterzijl

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De ketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en voordelige beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in termunterzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste specialisten focussen zich op een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je een aantal vragen omtrent je huis. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de data kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Termunterzijl. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Termunterzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Termunterzijl?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit honderden pelletketel & pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is varieert tussen €900 en €1500. Een aantal interessante opties:

 • GRECALE IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • ALPINA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 20 MAJO.IDRO20-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Termunterzijl. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9948.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!