Pelletkachel kopen Holten

Vergelijk installateurs pelletketels Holten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Holten kopen maakt het mogelijk om een woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden meerdere type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl tref jij veelzijdige informatie die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 7451

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7451
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Holten wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Ecofire Martina idro 13 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Rijssen-Holtengebruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Holten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat huizenbezitters gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Holten waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Holten

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en besparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in holten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen die gaan over jouw huis. U kunt denken aan het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook randvoorwaarden als de kleur en de grootte doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga voor een geschikte installateur in Holten. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Holten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Holten?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel en pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard extra interessant. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €850 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Royal Gigliola 80 Air Canalizzata (Palazzetti Lelio), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • EGO COMFORT AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • TOPAZ S (KRASA Metali D.o.o), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Holten. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7450, 7451.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!