Pelletkachel kopen Rijssen

Vergelijk installateurs pelletketels Rijssen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijssen kopen opent nieuwe deuren om uw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl check je bruikbare toelichtingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7461

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van allerlei factoren. Onder andere: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteRijssen-Holten
Postcode7461
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijssen een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Royal Klima 9 new van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Rijssen-Holtengebruikt 3180 kWh stroom plus 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Rijssen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Rijssen waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rijssen

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel is geschikt voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en voordelige oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in rijssen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen over je woning. U kunt denken aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de afmetingen spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies voor een erkende installateur in Rijssen. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Rijssen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Rijssen?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg serieus. De totale subsidie dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €900 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Royal Klima 9 new (Palazzetti Lelio), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • EGO COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • TOPAZ M (KRASA Metali D.o.o), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Rijssen. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7460, 7461, 7462, 7463.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!