Pelletkachel kopen Rockanje

Vergelijk installateurs pelletketels Rockanje

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rockanje kopen stelt je in de gelegenheid om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze vergelijker check jij praktische informatie die helpen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3235

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Belangrijk zijn: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3235
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rockanje een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Lily 7 van het merk Royal / PalazzettiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Westvoornegebruikt 3420 kWh stroom en 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Rockanje vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Rockanje waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dus wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rockanje

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en besparende beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in rockanje


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je diverse vragen aangaande jouw woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als uitstraling en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga in zee met een geschikte installateur in Rockanje. Let op ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rockanje


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Rockanje?

Tegenwoordig zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €950 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Good 6 (Efiamma), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Videa Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO SMART 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Rockanje. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3235.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!