Pelletkachel kopen Vierpolders

Vergelijk installateurs pelletketels Vierpolders

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vierpolders kopen maakt het mogelijk om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan diverse kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze pagina ontdek je veelzijdige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 3231

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse aspecten. Onder andere: soort huis, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vierpolders geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Ecofire Noah 12 Idro van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Brielleverbruikt 3130 kWh stroom en nog eens 3130 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €151,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Vierpolders vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vierpolders waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vierpolders

Een effectieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en voordelige installatie: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per ketel.

pelletkachel installateurs in vierpolders


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u relevante vragen omtrent je woning. Voorbeelden zijn het soort huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als uitstraling en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies voor een uitstekende installateur in Vierpolders. Bekijk de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vierpolders


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vierpolders?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Blade H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Rafale (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • OSTRO IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Vierpolders. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3222, 3231, 3237.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!