Pelletkachel kopen Tinte

Vergelijk installateurs pelletketels Tinte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tinte kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze website doorzoek jij bruikbare gegevens die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 3234

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tinte geen gek idee. Bijvoorbeeld de Avito / Avito slim / Avito Rao van het merk AnimoOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Westvoorneverbruikt 3420 kWh stroom en stookt 3420 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Tinte vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Tinte waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Tinte

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een groene en besparende oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in tinte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen ten aanzien van het huis. Onder andere het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook aspecten als ambiance en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een goede installateur in Tinte. Check de recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tinte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Tinte?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €400 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Milla H 12 (EdilKamin), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Video Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • OSTRO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Tinte. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3234.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!