Pelletkachel kopen Oostvoorne

Vergelijk installateurs pelletketels Oostvoorne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oostvoorne kopen is bij uitstek geschikt om je woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt meerdere soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze website check jij uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3233

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3233
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oostvoorne wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Magis van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Westvoorneconsumeert 3420 kWh stroom en stookt 3420 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €181,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oostvoorne vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio consumenten gaan voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Oostvoorne waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Oostvoorne

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Deze installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en aantrekkelijke optie: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in oostvoorne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen met betrekking tot jouw huis. Denk aan de grootte van de woning de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of puur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als het gewenste model en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Oostvoorne. Let op beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oostvoorne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Oostvoorne?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen €850 en €1350. Je kunt denken aan:

 • IDROPELLBOX 30 (EdilKamin), vermogen 27 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Steel (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • OSTRO IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oostvoorne. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3233.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!