Pelletkachel kopen Nieuwebrug

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwebrug

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwebrug kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze pagina tref jij bruikbare info die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 8469

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8469
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwebrug geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Alessia6 van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Heerenveengebruikt 2630 kWh stroom en stookt 2630 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nieuwebrug vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nieuwebrug waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwebrug

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en besparende keuze: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuwebrug


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en eventuele offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen ten aanzien van jouw huis. Belangrijk zijn de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je info kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en ga aan de slag met een goede installateur in Nieuwebrug. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwebrug


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nieuwebrug?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €700 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • BellaVista (R) Plus 15A (Thermorossi), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire da inserimento indro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 11,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Sophie 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Nieuwebrug. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8469.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!