Pelletkachel kopen Pijnacker

Vergelijk installateurs pelletketels Pijnacker

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pijnacker kopen maakt het mogelijk om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Middels onze website check je accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 2641

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van diverse zaken. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2641
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Pijnacker geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Musa Comfort Air Power 2.0 van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Pijnacker-Nootdorpverbruikt 3190 kWh stroom en 3190 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €137,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Pijnacker vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Pijnacker waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Pijnacker

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model zorgt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een bewuste en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in pijnacker


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste bedrijven focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen met betrekking tot je woning. Relevant zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of puur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het gewenste model en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Pijnacker. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Pijnacker


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Pijnacker?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aveiro C. Nova 24 (Ecoforest), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 6 Armor (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Melania Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Pijnacker. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2640, 2641, 2642, 2643.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!