Pelletkachel kopen Hank

Vergelijk installateurs pelletketels Hank

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hank kopen stelt jou in staat om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze website tref jij handige details die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4273

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met specifieke factoren. Onder andere: huis-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4273
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hank zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de ARKO LP9 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Werkendamgebruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hank vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel woningeigenaren overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Hank waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hank

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De biomassaketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope optie: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per product.

pelletkachel installateurs in hank


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel installateurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je verschillende vragen met betrekking tot je woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als uitstraling en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies een professionele installateur in Hank. Let op beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hank


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Hank?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit honderden pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk niet misselijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €400 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • FENICE 80 (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Eco 5, EF 5, Leisure 5, Easy 5 (Ecofire), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • Melania (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hank. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4273.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!