Pelletkachel kopen Dussen

Vergelijk installateurs pelletketels Dussen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dussen kopen opent nieuwe deuren om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn velerlei type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl ontdek je toepasbare details die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 4271

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Belangrijk zijn: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4271
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Dussen wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Biostile van het merk CS-ThermosEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Werkendamgebruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €169,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Dussen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Dussen waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Dussen

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan benut worden voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en relatief goedkope beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in dussen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen met betrekking tot jouw woning. U kunt denken aan het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als het design en de grootte hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een erkende installateur in Dussen. Bekijk de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Dussen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Dussen?

Recent kun je gebruik maken van velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €400 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • FENICE 70 SLIM (Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 7, EF 7, Leisure 7, Easy 7 (Ecofire), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Elda Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Dussen. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4270, 4271.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!