Pelletkachel kopen Vijlen

Vergelijk installateurs pelletketels Vijlen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vijlen kopen is bij uitstek geschikt om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze pagina ontdek jij uitgebreide gegevens die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 6294

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van specifieke factoren. Belangrijk zijn: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6294
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vijlen iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Oostende 7 van het merk PalazzettiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Vaalsgebruikt 2830 kWh stroom en stookt 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €160,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vijlen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Vijlen waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vijlen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en relatief goedkope beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in vijlen

Plaatsen in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel experts focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen aangaande de woning. Belangrijk zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies voor een goede installateur in Vijlen. Houd rekening met recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vijlen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Vijlen?

Er zijn op dit moment veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn duizenden pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €500 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • MCZ CLUB HYDRO 15 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Reverse (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • GP 135 (Güde), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Vijlen. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6294.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!