Pelletkachel kopen Borgercompagnie

Vergelijk installateurs pelletketels Borgercompagnie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Borgercompagnie kopen is bij uitstek geschikt om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Je vindt velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze website lees jij toepasbare raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 9631

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, het stoomniveau, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9631
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Borgercompagnie zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Miro 6 kW van het merk RikaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Veendamconsumeert 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Borgercompagnie vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Borgercompagnie waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Borgercompagnie

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en aantrekkelijke beslissing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in borgercompagnie


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste bedrijven werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen aangaande je huis. Belangrijk zijn het soort huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als uitstraling en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies voor een uitstekende installateur in Borgercompagnie. Check de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Borgercompagnie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Borgercompagnie?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €800 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Termo Perla Plus (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 21,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Cayenne 16 / Cayenne 16C (AMG S.p.A.), vermogen 15,2 [KW], €760 subsidie.
 • Torcello (Ambiente & Calore), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Borgercompagnie. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9631.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!