Pelletkachel kopen Wildervank

Vergelijk installateurs pelletketels Wildervank

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wildervank kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze tool check jij omvangrijke info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 9648

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan diverse zaken. Onder andere: jouw soort woning, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9648
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wildervank zeer interessant. Een voorbeeld is de Easy M.1B van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Veendamgebruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €172,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Wildervank vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Wildervank waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wildervank

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan benut worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een groene en voordelige keuze: beperkte broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in wildervank


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we verschillende vragen m.b.t. uw woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als het design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga voor een goed bekendstaande installateur in Wildervank. Bekijk de recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Wildervank


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Wildervank?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €950 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Carmen (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Alessia6 (AMG S.p.A.), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Murano (Ambiente & Calore), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wildervank. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9642, 9648.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!