Pelletkachel kopen Langbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Langbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langbroek kopen stelt jou in staat om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt velerlei soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze pagina tref jij omvangrijke informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 3947

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene aspecten. We spreken over: jouw type woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3947
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Langbroek zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Blade van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Wijk bij Duurstedegebruikt 3280 kWh stroom plus nog eens 3280 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €161,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Langbroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Langbroek waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Langbroek

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en besparende mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €950 per product.

pelletkachel installateurs in langbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen speciale vragen aangaande je woning. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook factoren als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies een geschikte installateur in Langbroek. Bekijk de recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Langbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Langbroek?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt honderden pelletkachel of pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €450 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • Marcus 16,5 kW (EvaCalor), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Inserto 700 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Videa Mirror (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Langbroek. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3947.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!