Pelletkachel kopen Elst

Vergelijk installateurs pelletketels Elst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elst kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij de pelletkachel-vergelijker ontdek jij omvangrijke gegevens die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3922

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene onderdelen. Onder andere: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3922
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Elst een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Star 6.2 van het merk EllediOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Rhenenconsumeert 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Elst vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat mensen gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Elst waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Elst

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijstechnisch interessante installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in elst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd kan worden. De meeste uitvoerders werken in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot uw huis. Belangrijk zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als de kleur en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga voor een goed bekendstaande installateur in Elst. Let op ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Elst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Elst?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan duizenden pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar niet mis. De totale subsidie dat toepasbaar is wisselt tussen €600 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • SPCT 7,5 – Greta (EvaCalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Melania Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Rafale (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Elst. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3921, 3922.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!