Pelletkachel kopen Cothen

Vergelijk installateurs pelletketels Cothen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Cothen kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verschillende type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze vergelijker tref jij veelzijdige details die helpen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 modellen:

  kachel installateur 3945

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3945
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Cothen wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de IDRO-DORA32 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Wijk bij Duurstedeverbruikt 3280 kWh stroom plus 3280 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €161,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Cothen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Hollanders preferereneen inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Cothen waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Cothen

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem zorgt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en prijstechnisch interessante beslissing: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in cothen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd moet worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je relevante vragen aangaande jouw woonobject. Denk aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je informatie kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als de kleur en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Cothen. Vraag om ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Cothen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Cothen?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen €500 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Giove 16,5 kW (EvaCalor), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Beatrice (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LP up 9, Video Black (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Cothen. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3945.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!