Pelletkachel kopen Odiliapeel

Vergelijk installateurs pelletketels Odiliapeel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Odiliapeel kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze tool check jij accurate info die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 5409

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Bijvoorbeeld: type woning, het stoomniveau, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5409
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Odiliapeel een uitstekende optie. Een voorbeeld is de HPO 6 Modesto van het merk RowiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Udenverbruikt 3320 kWh stroom en nog eens 3320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €168,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Odiliapeel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Odiliapeel waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Odiliapeel

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model kan benut worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en aantrekkelijke keuze: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in odiliapeel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel experts plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen aangaande jouw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Odiliapeel. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Odiliapeel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Odiliapeel?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg serieus. Het totaalbedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €600 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Layer 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • MERCURIO (Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro Slim 16 kW (EvaCalor), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Odiliapeel. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5409.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!