Pelletkachel kopen Glimmen

Vergelijk installateurs pelletketels Glimmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Glimmen kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je actuele informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9756

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan verscheidene aspecten. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9756
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Glimmen misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de DIADEMA canalizzabile van het merk FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Harenverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €190,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Glimmen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Glimmen waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Glimmen

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een duurzame en prijstechnisch interessante installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in glimmen

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de details en tevens de offerte verzonden moet worden. De meeste experts plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen belangrijke vragen met betrekking tot het woonobject. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Glimmen. Bekijk de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Glimmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Glimmen?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk niet mis. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen €900 en €1100. Je kunt denken aan:

 • Melania Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 28 wit IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Italfuoco10-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Glimmen. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9756.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!