Pelletkachel kopen Den Hout

Vergelijk installateurs pelletketels Den Hout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Hout kopen opent nieuwe deuren om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze website bekijk je veelzijdige details die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 4911

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met specifieke onderdelen. We spreken over: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4911
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Hout geen gek idee. Bijvoorbeeld de Glenda Wifi van het merk ExtraflameMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oosterhoutverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Den Hout vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel bewoners preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Den Hout waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Den Hout

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: lagere vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per kachel.

pelletkachel installateurs in den-hout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welk adres details en misschien de offerte verzonden kan worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van jouw woonobject. Onder andere de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als ambiance en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Den Hout. Vraag om beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Den Hout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Den Hout?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg serieus. Het totaalbedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €700 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Prima2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Frida (EvaCalor), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ready 9 (Efiamma), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Den Hout. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4911.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!