Pelletkachel kopen Raamsdonksveer

Vergelijk installateurs pelletketels Raamsdonksveer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Raamsdonksveer kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via pelletkachelrevolutie.nl vind je praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 4941

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verscheidene variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode4941
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Raamsdonksveer wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Ecofire Elettra 6 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Geertruidenbergconsumeert 3090 kWh stroom en stookt 3090 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €148,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Raamsdonksveer vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel bewoners gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Raamsdonksveer waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Raamsdonksveer

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie zorgt voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in raamsdonksveer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en wellicht een offerte verzonden mag worden. Veel monteurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we een aantal vragen die gaan over uw huis. U kunt denken aan het type woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een professionele installateur in Raamsdonksveer. Bekijk de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Raamsdonksveer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Raamsdonksveer?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €450 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Classica Plus (ITC), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Comfort P70H49 (Extraflame), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Fusion 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Raamsdonksveer. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4940, 4941, 4942.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!