Pelletkachel kopen Sint Kruis

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Kruis

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Kruis kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze tool lees je toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 4528

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort huis, de wensen, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4528
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Kruis iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Platinum Hydro 10.2 van het merk EllediOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Sluisverbruikt 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €146,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Sint Kruis vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer bewoners oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Sint Kruis waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Kruis

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem kan benut worden voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en besparende beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per ketel.

pelletkachel installateurs in sint-kruis


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen ten aanzien van het woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en selecteer een professionele installateur in Sint Kruis. Vraag naar referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Kruis


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Sint Kruis?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet mis. De tegemoetkoming dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €950 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • MP973 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Star 10.2C (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Pelle (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Sint Kruis. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4528.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!