Pelletkachel kopen Nieuwvliet

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwvliet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwvliet kopen maakt het mogelijk om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker vind jij waardevolle toelichtingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 4504

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4504
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwvliet wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Forma van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sluisverbruikt 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €146,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nieuwvliet vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Nieuwvliet waar experts u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwvliet

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en voordelige keuze: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in nieuwvliet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en eventuele offerte verstuurd mag worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen speciale vragen omtrent je woning. U kunt denken aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Nieuwvliet. Bekijk de ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwvliet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Nieuwvliet?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet mis. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €600 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ST-03-10 Idesia (Green Puros), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Ready 9 (Efiamma), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO SMART 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuwvliet. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4504.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!