Pelletkachel kopen Hoofdplaat

Vergelijk installateurs pelletketels Hoofdplaat

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoofdplaat kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn velerlei modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Middels de pelletkachel-vergelijker tref jij actuele info die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 4513

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4513
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoofdplaat een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Lia Plus van het merk CS-ThermosNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Sluisgebruikt 2540 kWh stroom en nog eens 2540 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €146,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Hoofdplaat vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Zo’n ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer Hollanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Hoofdplaat waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoofdplaat

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en besparende optie: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in hoofdplaat


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen m.b.t. het woonobject. Bijvoorbeeld het soort huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het design en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga voor een goede installateur in Hoofdplaat. Bekijk de ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hoofdplaat


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hoofdplaat?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk erg serieus. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen €550 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Dedalo Hydro 15 (Green Puros), vermogen 13,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Aqva 18 (Efiamma), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.
 • GRECALE IDRO 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hoofdplaat. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4513.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!