Pelletkachel kopen Groede

Vergelijk installateurs pelletketels Groede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Groede kopen stelt jou in staat om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van onze vergelijker tref je actuele info die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 4503

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van diverse zaken. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4503
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Groede wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de MARTE HR van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Sluisverbruikt 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Groede vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders overwegen een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Groede waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Groede

Een andere populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en prijs-interessante keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in groede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste specialisten focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen een aantal vragen ten aanzien van jouw woonobject. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook onderdelen als het design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Groede. Houd rekening met referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Groede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Groede?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €650 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • ST04C-10 (Green Puros), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ready 7 (Efiamma), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • IDRO SMART 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Groede. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4503.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!