Pelletkachel kopen Breskens

Vergelijk installateurs pelletketels Breskens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Breskens kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze tool ontdek jij waardevolle info die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 4510

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verscheidene facetten. We spreken over: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4510
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Breskens geen gek idee. Dat kan zijn de Aqua 18 Turbo New Glass van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Sluisgebruikt 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Breskens vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Breskens waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Breskens

Een andere goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in breskens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en eventuele offerte toegezonden moet worden. Veel experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake uw woning. Onder andere het soort woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook facetten als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Breskens. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Breskens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Breskens?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €700 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Dedalo Hydro 12 (Green Puros), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Sharp 11 (Efiamma), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE IDRO 25 (Dielle SRL), vermogen 24,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Breskens. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4503, 4510, 4511.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!