Pelletkachel kopen Schoondijke

Vergelijk installateurs pelletketels Schoondijke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schoondijke kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl lees je toepasbare gegevens die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4515

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4515
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schoondijke wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de SPV-M13 NIA van het merk Punto FuocoEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sluisverbruikt 2540 kWh stroom en 2540 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €146,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Schoondijke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters gaan voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Schoondijke waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Schoondijke

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en aantrekkelijke beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in schoondijke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste bedrijven zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen omtrent de woning. Denk aan het soort huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Schoondijke. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schoondijke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Schoondijke?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €500 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Dedalo Hydro 18 (Green Puros), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Star 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Schoondijke. De vraag is; wat kan ik doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4507, 4515.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!