Pelletkachel kopen Zuidwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Zuidwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuidwolde kopen biedt jou de kans om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl tref je omvangrijke details die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 9785

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door meerdere facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9785
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuidwolde misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Klea 10 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1450
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Bedumconsumeert 2580 kWh stroom en stookt 2580 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €159,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zuidwolde vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Zuidwolde waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuidwolde

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en kostenbesparende optie: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €450 per model.

pelletkachel installateurs in zuidwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen met betrekking tot uw huis. Belangrijk zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als het design en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Zuidwolde. Vraag naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zuidwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zuidwolde?

Er zijn op dit moment allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €950 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Marta Idro 2.0 (Dal Zotto S.P.A), vermogen 19 [KW], €950 subsidie.
 • TH 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • ROUND12K-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zuidwolde. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7920, 9785.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!