Pelletkachel kopen Strijensas

Vergelijk installateurs pelletketels Strijensas

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Strijensas kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je bruikbare raadgeving die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 3292

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Onder andere: jouw soort woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3292
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Strijensas zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Evo Aqua 15 van het merk SHT LOHBERGERMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Strijengebruikt 3090 kWh stroom plus nog eens 3090 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Strijensas vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel bewoners oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Strijensas waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Strijensas

Een andere is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een bewuste en besparende installatie: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €950 per product.

pelletkachel installateurs in strijensas


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen een aantal vragen over uw woning. Onder andere de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies een geschikte installateur in Strijensas. Bekijk de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Strijensas


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Strijensas?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €600 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Extra stove ESP 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Aloe (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Keops (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Strijensas. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3292.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!