Pelletkachel kopen Strijen

Vergelijk installateurs pelletketels Strijen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Strijen kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden verschillende type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees jij bruikbare adviezen die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 3291

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere aspecten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3291
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Strijen wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Compact van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Strijengebruikt 3090 kWh stroom plus 3090 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €156,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Strijen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Nederlanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Strijen waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Strijen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een milieubewuste en aantrekkelijke oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in strijen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen wat vragen m.b.t. je huis. U kunt denken aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en selecteer een goed bekendstaande installateur in Strijen. Let op recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Strijen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Strijen?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €600 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Bio 100 / Caris BIO 100 (HS) (Fair), vermogen 7,7 [KW], €500 subsidie.
 • Termo Perla Plus (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 21,2 [KW], €1400 subsidie.
 • EASY (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Strijen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3290, 3291.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente