Pelletkachel kopen Mookhoek

Vergelijk installateurs pelletketels Mookhoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mookhoek kopen opent nieuwe deuren om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit tal van type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl check je handige informatie die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 3293

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere factoren. Bijvoorbeeld: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcode3293
Netnummer078 (+3178)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mookhoek wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Piro Plus van het merk ITCNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Strijengebruikt 3090 kWh stroom en 3090 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Mookhoek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Mookhoek waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Mookhoek

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in mookhoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen aangaande jouw woning. U kunt denken aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook factoren als uitstraling en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en selecteer een goede installateur in Mookhoek. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mookhoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Mookhoek?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet misselijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is schommelt tussen €500 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Winteröfen 115 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Mimosa (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aveiro C. Nova 18 (Ecoforest), vermogen 19,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Mookhoek. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3293.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!