Pelletkachel kopen Punthorst

Vergelijk installateurs pelletketels Punthorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Punthorst kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze website bekijk je veelzijdige adviezen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 7715

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7715
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Punthorst zeer interessant. Bijvoorbeeld de Irma van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Staphorstconsumeert 3570 kWh stroom plus nog eens 3570 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €198,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Punthorst vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Punthorst waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Punthorst

Een alternatieve is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem kan benut worden voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in punthorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen met betrekking tot jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als uitstraling en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga in zee met een goede installateur in Punthorst. Kijk naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Punthorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Punthorst?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €850 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire da inserimento indro 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 11,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Cube D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Vivo 90 Pellet Basic (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Punthorst. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7715.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!