Pelletkachel kopen Nieuwleusen

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwleusen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwleusen kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze pagina bekijk je accurate info die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 7711

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke factoren. We spreken over: type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7711
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwleusen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ester Idro Plus van het merk LaminoxOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Dalfsengebruikt 3230 kWh stroom plus nog eens 3230 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €181,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Nieuwleusen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders gaan voor een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Nieuwleusen waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwleusen

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuwleusen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen omtrent de woning. Denk aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook aspecten als uitstraling en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga in zee met een goede installateur in Nieuwleusen. Let op beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwleusen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nieuwleusen?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar aantrekkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt ligt tussen de €700 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Carlotta idro 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Royal 25 kW (Milkuz), vermogen 25,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Vivo 90 Pellet Slim (MCZ), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nieuwleusen. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7710, 7711.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!