Pelletkachel kopen IJhorst

Vergelijk installateurs pelletketels IJhorst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in IJhorst kopen is bij uitstek geschikt om uw huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze vergelijker lees jij praktische raadgeving die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 7955

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. We spreken over: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7955
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in IJhorst geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Giada Maiolica 8 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Staphorstverbruikt 3570 kWh stroom plus nog eens 3570 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €198,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel IJhorst vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer Hollanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in IJhorst waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in IJhorst

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante optie: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in ijhorst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen ten aanzien van je woning. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook aspecten als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en selecteer een professionele installateur in IJhorst. Let op beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in IJhorst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in IJhorst?

Momenteel bestaan er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €900 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Varizé / Alfa S (Ravelli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Viktor 12 (Nordic Fire), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.
 • Eko 6 (Mega), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in IJhorst. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7955.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!