Pelletkachel kopen Best

Vergelijk installateurs pelletketels Best

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Best kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze tool vind je bruikbare informatie die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5681

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei variabelen. We spreken over: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBest
Postcode5681
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Best een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Tayo van het merk KoppeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bestgebruikt 3450 kWh stroom plus nog eens 3450 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €170,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Best vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Best waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van april 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Best

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieubewuste en voordelige mogelijkheid: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in best


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen ten aanzien van uw huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of juist een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies voor een goede installateur in Best. Houd rekening met ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Best


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Best?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €950 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Sally Plus (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Corridor Idro 16 (AMG S.p.A.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Oto (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Best. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5680, 5681, 5682, 5683, 5684, 5685.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!