Pelletkachel kopen Swalmen

Vergelijk installateurs pelletketels Swalmen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Swalmen kopen maakt het mogelijk om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze vergelijker bekijk je uitgebreide adviezen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6070

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei onderdelen. We spreken over: jouw type huis, het doel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6070
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Swalmen iets om te overwegen. Dat kan zijn de RED MARGHERITA HYDRO van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €950
 • Warmte en comfort tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Roermondverbruikt 2930 kWh stroom plus nog eens 2930 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €151,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Swalmen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer bewoners denken na over een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Swalmen waar experts u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Swalmen

Een efficiënte en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De pelletketel kan benut worden voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en prijstechnisch interessante installatie: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in swalmen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies voor een professionele installateur in Swalmen. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Swalmen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Swalmen?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €700 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Musa Air 2.0 (MCZ), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.
 • Carya LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • MIKA (Freepoint), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Swalmen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6041, 6070, 6071.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!