Pelletkachel kopen Herten

Vergelijk installateurs pelletketels Herten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Herten kopen maakt het mogelijk om je woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze tool doorzoek je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 6049

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van meerdere aspecten. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteRoermond
Postcode6049
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Herten wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de PHILO COMFORT AIR POWER van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Roermondgebruikt 2930 kWh stroom en 2930 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €151,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Herten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Herten waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Herten

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan benut worden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en voordelige oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in herten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen relevante vragen omtrent je huis. U kunt denken aan het type huis, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook variabelen als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Herten. Houd rekening met klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Herten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Herten?

Tegenwoordig zijn er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard zeer belangrijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt varieert tussen €700 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Thermo Pellet 14 (MBS), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • Manchester (Hergom), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • SQUARE (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Herten. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6041, 6049.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!