Pelletkachel kopen Hoevelaken

Vergelijk installateurs pelletketels Hoevelaken

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoevelaken kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze vergelijker bekijk je toepasbare adviezen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 3871

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door specifieke variabelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoevelaken geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Termo Perla Plus van het merk COLA srl -Gruppo FerroliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Nijkerkverbruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hoevelaken vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hoevelaken waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoevelaken

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een duurzame en kostenbesparende oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in hoevelaken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je een aantal vragen met betrekking tot jouw woning. Denk aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook factoren als uitstraling en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een geschikte installateur in Hoevelaken. Check de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hoevelaken


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hoevelaken?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €450 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SPV-M13 GEMMA (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Diletta (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • LP up 9, Monde (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hoevelaken. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3870, 3871.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!