Pelletkachel kopen Nijkerkerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Nijkerkerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijkerkerveen kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit velerlei type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker ontdek je veelzijdige info die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 3871

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van allerlei facetten. We spreken over: type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijkerkerveen zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Varizé / Alfa S van het merk RavelliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Nijkerkgebruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €166,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nijkerkerveen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nijkerkerveen waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nijkerkerveen

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model zorgt voor een CV toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een groene en besparende optie: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in nijkerkerveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen een aantal vragen aangaande uw huis. U kunt denken aan het soort huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook factoren als de kleur en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een betrouwbare installateur in Nijkerkerveen. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijkerkerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nijkerkerveen?

Momenteel bestaan er allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €650 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • SPV-M13 BEATRICE (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Azzurra (Dal Zotto S.P.A), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Luke (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Nijkerkerveen. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3864, 3871.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!