Pelletkachel kopen Hierden

Vergelijk installateurs pelletketels Hierden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hierden kopen stelt jou in staat om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze website check je handige aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3849

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, het doel van de kachel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Postcode3849
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hierden zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de DP 24 van het merk DaiwaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Harderwijkgebruikt 2860 kWh stroom en 2860 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €150,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hierden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Hierden waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hierden

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel kan gebruikt worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en voordelige mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1350 per product.

pelletkachel installateurs in hierden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel installateurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als en soort kachel en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een erkende installateur in Hierden. Vraag naar recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hierden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Hierden?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk extra interessant. Het totaalbedrag dat toe te passen is varieert tussen €800 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • SPV-M13 DEBORA (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Melania Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Linea Glass (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Hierden. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3849.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!