Pelletkachel kopen Nootdorp

Vergelijk installateurs pelletketels Nootdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nootdorp kopen stelt jou in staat om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze tool check jij accurate informatie die van pas komen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 2631

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met allerlei onderdelen. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2631
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nootdorp misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de LP up 6 Icona Black van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €550
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Pijnacker-Nootdorpgebruikt 3190 kWh stroom en nog eens 3190 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €137,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nootdorp vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Zo’n installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Hollanders preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Nootdorp waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nootdorp

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende keuze: minder CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in nootdorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden moet worden. Veel uitvoerders werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen die gaan over uw woonobject. Denk aan de categorie woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als ambiance en de grootte zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Nootdorp. Let op recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nootdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nootdorp?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel & pelletketel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is varieert tussen €950 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Keops (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Atlas (Clam), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Karin Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nootdorp. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2630, 2631, 2632.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!